Heb je een vraag? Neem contact met ons op +31 (0)88 551 56 40 | vrienden@lunet.nl

Jaarbrief 2022

Ieder jaar praten we u bij over de ontwikkelingen en de activiteiten van de Vrienden van Lunet van het afgelopen jaar. Onze samenleving gaat steeds meer richting het ‘normaal’, maar we merken dat in de zorg de druk nog altijd hoog blijft en er veel bezuinigd moet worden. Hulp van de Vrienden komt dus vaak als geroepen en wij zijn dan ook trots om het verschil (groot of klein) te kunnen blijven maken. Mede door uw bijdrage kunnen wij ons werk voortzetten. Onze welgemeende dank daarvoor.

Ondersteuning
Dit jaar hebben we weer een aantal mooie projecten kunnen realiseren. Zo hebben we een groep bewoners aan het Breinplein te Eckartdal blij kunnen maken met een MOTO-med. Dit is een hulpmiddel dat gebruikt wordt bij bewegingstherapie. Het helpt bij het ontspannen van de spieren, het stimuleren van de bloedsomloop en het voorzien van zuurstof en voedingsmiddelen aan de spieren. De Vrienden hebben €2.259,- euro bijgedragen aan de MOTO-med.
Daarnaast hebben we ook weer het G-team van Dosko ’32 blij kunnen maken met nieuwe voetbalshirts. Bestuurslid Anton Peeters was aanwezig bij een wedstrijd om het team in actie te zien en maakte er een mooie foto van. Tenslotte is een groep van dagbesteding Het Laar in Geldrop een dagje naar Toverland gegaan, mede met dank aan de Vrienden. In totaal hebben de Vrienden voor deze twee aanvragen €1.625,41 euro bijgedragen.

Bijdrage Rabobank Club Support
Net als ieder jaar organiseerde de Rabobank afgelopen september weer de Rabo ClubSupport actie. De Vrienden deden wederom mee in 2022. Rabobank leden uit de regio Eindhoven hebben tijdens de stemperiode bepaald welke financiële bijdrage de deelnemende clubs en verenigingen ontvangen en de Vrienden van Lunet hebben €107,51 ontvangen.

Ontwikkelingen binnen het bestuur
De Vrienden van Lunet steunen tijdens hun werkzaamheden op de inzet van de bestuursleden. Dat doen zij onbezoldigd en in hun vrije tijd. In 2022 komt er voor twee bestuursleden een einde aan een lange periode van betrokkenheid. Harry de Groot en Nikita Hurkmans nemen afscheid als bestuursleden van de Vrienden van Lunet. Inmiddels is Aly Miedema opgetreden als waarnemend voorzitter, na de periode van ziekte en het uiteindelijke overlijden van Paul Procee.

20-jarig jubileum Vrienden van Lunet
Op 10 april 2023 bestaan de Vrienden officieel 20 jaar. Een mooi moment om eens stil te staan bij alle projecten en aanvragen die we hebben gehonoreerd en om verhalen en ervaringen van cliënten te delen. Het is ook een moment om stil te staan bij alle bijzondere mensen die de afgelopen twintig jaar hun bijdrage hebben geleverd, en de mensen die met een frisse blik de Vrienden blijven vernieuwen en toekomstbestendig maken. Volg onze website voor alle ontwikkelingen rondom het jubileumjaar.

Nalatenschap, denk er eens over na
Er zijn verschillende manieren waarop mensen bij kunnen dragen aan de missie van de Vrienden. Zo kun je éénmalig doneren, periodiek schenken of de Vrienden in je testament laten opnemen. Bij een legaat staat in het testament precies omschreven voor welk bedrag je de Vrienden van Lunet wilt ondersteunen. Bij een erfstelling neem je de Vrienden van Lunet als erfgenaam op in het testament. Je kunt zelf bepalen welk gedeelte van jouw bezittingen voor de Vrienden bestemd is. Op deze manier kun je op een bijzondere manier bijdragen aan het welzijn van de cliënten van Lunet. De Vrienden zijn tevens door de Belastingdienst aangemerkt als een Algemeen Nut Beogende Instelling (ANBI). Dit betekent dat giften onder bepaalde voorwaarden fiscaal aftrekbaar zijn.

Wij wensen u het allerbeste voor 2023 en sluiten deze brief graag af met een inspirerend citaat. In de woorden van schrijver Booker T. Washington:

Degenen die het gelukkigst zijn, zijn degenen die het meeste voor anderen doen’.

Wij wensen u een goed 2023.

Met vriendelijke groet,

Bestuur Vrienden van Lunet

Scroll naar boven