Heb je een vraag? Neem contact met ons op +31 (0)88 551 56 40 | vrienden@lunet.nl

Jaarbrief 2021

Traditiegetrouw willen wij u graag weer informeren over wat de Vrienden van Lunet zorg in 2021 hebben gedaan. Dit jaar was wederom een jaar met flinke uitdagingen en daarom willen wij als eerste onze dank uitspreken naar alle zorgmedewerkers. De afgelopen twaalf maanden hebben weer duidelijk gemaakt hoe cruciaal het werk is dat zij iedere dag verzetten. Ten tweede willen wij u als donateur hartelijk bedanken. Zonder uw bijdrage kunnen wij ons werk niet doen.

De Stichting Vrienden van Lunet zorg is gelieerd aan de zorginstelling Lunet zorg. We zetten ons in voor de ruim 2.700 mensen met een verstandelijke beperking die door Lunet zorg worden ondersteund bij wonen en werk, dagbesteding en vrije tijd. Dat doen we al bijna 20 jaar. Wij helpen individuele, maar ook groepen cliënten en vinden het erg belangrijk dat cliënten het gevoel hebben dat ze gezien en erkend worden. Kortom, dat ze kunnen meedoen in onze samenleving. Voor ons staat het ontmoeten van mensen centraal.

Lunet zorg biedt 24/7 intensieve zorg of beperkte, incidentele ondersteuning. Met uw donaties dragen wij bij aan projecten voor cliënten van Lunet zorg die hun leven net iets mooier maken.

Ondersteuning

Ook dit jaar kenmerkte zich door de gevolgen die het coronavirus met zich meebracht. De bestuursvergaderingen konden niet, of enkel online doorgaan. Vanuit de organisatie lag de focus vanzelfsprekend op de continuering van de zorg voor de cliënten en minder op de extra’s die wij als Vrienden mogelijk kunnen maken. Gelukkig hebben we nog twee aanvragen mogen ontvangen in 2021:

De cliënten van de Biezenrijt te Valkenswaard kunnen inmiddels gebruik maken van hun duo-fiets. De Vrienden hebben € 2.400,- bijgedragen. Het bedrijf Berry Bikes kwam de fiets bezorgen. De cliënten kunnen nu fijn een ritje maken door de wijk en de natuur.

We hebben dit jaar nog een andere aanvraag voor een duo-fiets ontvangen, van de bewoners van de Eerselstraat 2 op de Donksbergen. Deze aanvraag zit in een afrondende fase. De duofiets is inmiddels besteld en wordt begin 2022 geleverd.

De Vrienden hebben in 2021 ook deelgenomen aan de Rabo ClubSupport actie. Leden van de Rabobank Regio Eindhoven hebben tijdens de stemperiode bepaald welke financiële bijdrage de deelnemende clubs en verenigingen ontvangen en de Vrienden van Lunet zorg hebben € 164,90 ontvangen.

Thematische aanpak

Onze thematische aanpak: ‘een goed sociaal leven’ houden we nog steeds aan. Dat doen we sinds 2018 en in samenwerking met medewerkers van Lunet zorg. Helaas hebben we door de aanhoudende coronacrisis hier geen vervolgstappen in kunnen maken. We hopen in 2022 hier weer verder invulling aan te kunnen geven.

Ontwikkelingen binnen het bestuur

Het afgelopen jaar heeft zich een aantal ontwikkelingen voorgedaan binnen het bestuur. Zoals vermeld in de vorige jaarbrief heeft Sam Polderman zijn functie als penningmeester per 1 januari 2021 neergelegd. Inmiddels is Marcel Pijnappels per 5 oktober benoemd tot penningmeester. Penningmeester Harry de Groot is sindsdien weer regulier bestuurslid.

In verband met de ziekte van voorzitter Paul Procee treedt Aly Miedema, vicevoorzitter en secretaris, op als waarnemend voorzitter. Anton Peeters en Nikita Hurkmans zetten zich ook nog steeds in als bestuursleden. Het bestuur zou niet functioneren zonder de ondersteuning van Astrid Joosten.

Oproep nieuwe bestuursleden

De Vrienden van Lunet zorg is en blijft een bijzondere organisatie. Het is een groep mensen die de cliënten van Lunet zorg een warm hart toedraagt en het leven van mensen net iets mooier willen maken. Het huidige bestuur is op zoek naar nieuwe leden. Onze bestuursleden hebben vaak een persoonlijke connectie met Lunet zorg, omdat bijvoorbeeld een familielid of een dierbare er cliënt is. Maar we hebben ook bestuursleden zonder directe connectie met Lunet zorg. We komen gemiddeld 10 keer per jaar samen voor een bestuursvergadering, waar we binnengekomen aanvragen en projecten bespreken. Het bestuur kan altijd versterking gebruiken vanuit verschillende expertises. Denkt u dat u kunt bijdragen aan de missie van de Vrienden? Neem dan contact op via vrienden@lunetzorg.nl. Bestuurslid zijn bij de Vrienden van Lunet zorg is op vrijwillige basis.

Wij wensen u het allerbeste voor 2022 en sluiten deze brief graag af met een inspirerend citaat. In de woorden van Aristoteles:

‘’Meer dan vuur en water heeft men een vriend nodig.’’

Wij wensen u een goed en vooral gezond 2022.

Met vriendelijke groet,
Bestuur Vrienden van Lunet zorg

Scroll naar boven